
Hát gyerekek, amióta ezt az életmódváltást csinálom, egyszerűen a kelt tésztás dolgok über brutál de nagyon hiányoznak. Ez sem az igazi, nem azt mondom, de finom! A karfiolos verziót felejtsétek el, az elegánsan a kukában landolt a múltkor, sajnáltam is a jó kis sonkát, amit ráraktam, na meg a sajtot is. Na de a lényeg, hogy azért van ebben is szénhidrát a zabliszt miatt, úgyhogy azért ésszel.
250 g zsírszegény túró
1 tojás
60 g zabpehelyliszt
50 g joghurt
1 ek. olíva olaj
1 tk szódabikarbóna
só, oregánó, fokhagyma granulátum, meg amit akarsz
Feltét mi szemnek szájnak ingere, én most paradicsomszószt raktam rá fűszerezve, meg sonkát, meg light mozzarellát és light trappistát.
Összedolgoztam az összes hozzávalót, majd sütőpapírra szétnyomkodtam. Elég ragacsos állaga van, nem is küzdöttem vele túl sokat, nem lett se kerek se szögletes.
Beraktam 170-180 C fokra és sütöttem 20 percig, körülbelül addigra kezdett el kicsi színt kapni.
Aztán megpakoltam.
Végül sütöttem még 15-20 percet. A végeredmény brutálisan finom. Nagy kedvenc lesz azt hiszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése