2017. január 3., kedd

Virslis virág és röffentyű

Szilveszterre sütöttem kétféle kelt tésztásat, természetesen virsliset. A tészta ugyanaz, a formázás más :D 
A recept Limara könyvéből van (Limara Praktikái. Fonom. Finom.). Karácsonyra kaptam, és azt hiszem nagyon hasznos lesz a jövőben.

Szerintem finom és nagyon cukiságok lettek. 

Boldog Új Évet! :)








Tészta:

50 dkg finomliszt

1 ek. cukor

2 tk. só

15 dkg joghurt

2 dl tej

0,5 dl olaj

2 dkg élesztő


Plussz virslik: én konkrétan sajtos virslit vettem a Sparban, nekem nagyon ízlett. 

Felfuttatod az élesztőt a tejben a cukorral, majd összegyúrod tésztává. Én dupla adagot csináltam a röfiknek egyet, meg a virágoknak egyet. 45 perc alatt duplájára kelt. Mindig a konvektorra rakom a tálat, ott jól érzi magát. Aztán átdagasztottam, és 15 percig hagytam a deszkán pihenni. 


Ez egy adag már másodszor megkelve :)

Aztán szépen megformáztam, hát természetesen a folyamatot nem fényképeztem le. 

Tekerd bele a virsliket egy 3-4 mm-es téglalapba, ami pont elfedi a virslit, majd vágj bele 5 mélyedést, de csak a virslit vágd el, a tésztát ne, utána szépen kihajtogatod virág formájúvá. 


A disznócskákat meg szintén tésztába csomagolt virslikből alakítjuk ki, és borssal, vagy esetemben szegfűszeggel jelezzük, hogy hol a szeme, valamint tésztából alakítunk ki orrot, fület, farkat. Felnőtt gyurma :) Jó móka volt. 


Aztán szépen megkenjük tojással, és hagyjuk még 15 percet kelegetni. Végül 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig aranybarnára sütjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése