
A recept Limara könyvéből van (Limara Praktikái. Fonom. Finom.). Karácsonyra kaptam, és azt hiszem nagyon hasznos lesz a jövőben.
Szerintem finom és nagyon cukiságok lettek.
Boldog Új Évet! :)
50 dkg finomliszt
1 ek. cukor
2 tk. só
15 dkg joghurt
2 dl tej
0,5 dl olaj
2 dkg élesztő
Plussz virslik: én konkrétan sajtos virslit vettem a Sparban, nekem nagyon ízlett.
Felfuttatod az élesztőt a tejben a cukorral, majd összegyúrod tésztává. Én dupla adagot csináltam a röfiknek egyet, meg a virágoknak egyet. 45 perc alatt duplájára kelt. Mindig a konvektorra rakom a tálat, ott jól érzi magát. Aztán átdagasztottam, és 15 percig hagytam a deszkán pihenni.
Ez egy adag már másodszor megkelve :)
Aztán szépen megformáztam, hát természetesen a folyamatot nem fényképeztem le.
Tekerd bele a virsliket egy 3-4 mm-es téglalapba, ami pont elfedi a virslit, majd vágj bele 5 mélyedést, de csak a virslit vágd el, a tésztát ne, utána szépen kihajtogatod virág formájúvá.
A disznócskákat meg szintén tésztába csomagolt virslikből alakítjuk ki, és borssal, vagy esetemben szegfűszeggel jelezzük, hogy hol a szeme, valamint tésztából alakítunk ki orrot, fület, farkat. Felnőtt gyurma :) Jó móka volt.
Aztán szépen megkenjük tojással, és hagyjuk még 15 percet kelegetni. Végül 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése