Ezt a receptet már másodszor csinálom, ez van a blog fejlécfotóján. Nem nagy ördöngősség, annyi a macera vele, hogy pihentetni kell két órát. Az eredeti recept Martha Stuart szüleménye, én ezt Antukné Ildikó által közzétett recept alapján csináltam. Vigyázat, iszonyú kalória bomba :D
150 g vaj
100 g étcsokoládé
200 g cukor
12 g sütőpor
12 g sütőpor
2 db tojás
1 tk vanília eszencia
375 g finomliszt
80 g holland kakaópor
100 ml tej
Kívülre:
50g porcukor
50g kristálycukor
A csokit felolvasztottam, és hagytam kicsit kihűlni.
Ezután a lisztet, a kakaót és a sütőport összekevertem egy tálban.
Egy külön tálban pedig a vajat a cukorral habosra kevertem, majd hozzá adtam a tojásokat és a vanília esszenciát.
A vajas keverékhez hozzákevertem az olvasztott csokit.
Ezután a szárazanyagokhoz adtam a vajas-csokis masszát és a tejet, amikor egyneművé vált a tészta, beraktam a hűtőbe 2 órára pihenni. Ezt muszáj, mert csak így lesz gombócolható állaga.
Ezután kicsi gombócokat gyúrtam, először kristálycukorba, aztán porcukorba hengergettem őket (pontosabban most Kata barátnőm tette ezt, mert segédkezett a sütésnél), majd kis helyet hagyva közöttük sütőpapíros tepsire tettem őket.
A sütőt előmelegítettem 180 C fokra, majd 15 percig sütöttem őket, ezután rácson hűtöttem.
És már lehet is pusztítani :).
Holnap jönnek hugomék, tuti el fog fogyni sitty-sutty.
A hozzàvalóknàl nincs feltüntetve a sütőpor a készítésnél pedig igen. Kell-e bele ès, ha igen mennyi ?
VálaszTörlésSzia, tegnap este már igen fáradtan írtam fejből a receptet, elnézést, kihagytam tényleg a hozzávalók közül a sütőport.
VálaszTörlésEz egy csomag, 12 g. Javítom a bejegyzésben is. Köszönöm, hogy szóltál. Jó sütést :)
Èn is köszönöm a vàlaszodat.
TörlésMàr kèszítem is. 😁
Törlés:) Sok sikert, remélem ízlik majd :) Én jelenleg a mézeskalács adventi koszorúval küzdök :)
VálaszTörlés